Saya Ada Bakat Terpendam - GENG Fiq'Ra

Haiiy semua ! GENG buad aktiviti lagi then ini adelah aktiviti ke-empat setelah aktiviti ketiga aku tak join . maap laa Kak Mas , bukan takmo idea , tapi takde idea nak reka tagline or ape2 lhaa . maap bebanyak yepp ! untuk aktiviti yg ke-empat , Bakat Terpendam . sorry kalau entri aku ni dah masuk bab2 membangga diri tapi ape boleh buad kan , itu je yg aku mampu . let the story begin . .

Dari aku kecik sampai aku besar /dan tua macam sekarang HEHE\ aku memang suka menyanyi . mama aku cakap , mase mama aku pregnant-kan aku dulu , mama aku tergedik lagi atas pentas . mama aku kaki karok jugak , tu pasal laa ade badi pade aku . kau hade ? mesti takde kan . aku start aktif bidang nyanyi2 ni mase aku skolah menengah sebab aku ade khas Cikgu Vokal aku . alahaaai gambar takde pulak kan nak tepek , tapi orait laa , korang gugel je laa eh ? cikgu vokal aku dah tak jadik cikgu dah , sebab dia terpilih jadi Mursyid Imam Muda Musim Ke-dua . dia laa banyak ajar aku nyanyi dan penafasan . aku ? bangga laa wehh sebab aku penyanyi kebudayaan sekolah .

aku pernah masuk pertandingan nyanyi2 , tapi selalu-nya aku follow cikgu aku laa . last aku join pertandingan menyanyi ni mase aku form four lhaa , aku pegi odisyen P . Ramlee & Saloma . Ade ramai yg datang odisyen tuhh , tapi dengan lagu yg aku nyanyi mase tu ; Tiga Malam - Siti Nurhaliza , aku pass dan yg BANGGA aku sorang je perempuan dalam top-5 . mana tak kembang buntot aku . malam tu aku nyanyi lagu , err ape tajuk yaa . aku lupa laa tapi lirik dia macam neh "jiwa rasa geloraa , kasih pada teruna ..." dapat tangkap tak lagu ape ? lagu tuu la aku nyanyi . besss ! so , MALAM ASPRIASIASI P . RAMLEE malam tu aku pegang ! Ngeeehh ~

puihhh gila babeng punya panjang karangan aku . banyak sangat aku nak story , tapi aku rase malas pulak dah . aku short-cut kan je laa cerita aku yaa . sekarang , aku still lagi follow kelas vokal tapi now aku dah tak nyanyi solo . aku join untuk koir konvokesyen jee , susah jugak nak koir . betul2 koir ~ tapi kalau aku rase aku nak nyanyi solo , aku nyanyi je kat mane2 aku suka . tandas ? tepi jalan ? WAHAHA tipu jekk . ofkos pegi K-BOX or port2 karok laa kan . tapi yg aku tak boleh belahh , mama aku still lagi karok lagu peberet dia Kau Kunci Cintaku - Ramlah Ram . 


Okayy ? Tu jee aku merepek . Aku nak BW pulak .

20 budak comel ;):

Joel Leslie said...

wahhh, bnyknyer yg berbakat menyanyi! ;) hebat hebat! ;D


jom terjah n comment sini pula -> http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

Zana said...

wahhhh nyanyi ? nanti boleh masuk mentor tahun depan nie hehe :) Gud lux XD

anamizu kaito said...

wahhhh ramai gak yg ade bakat menyanyi nih.. gud luck tau jas! :)






luv,
cik ana

jasmine jaszlee said...

@Joel Leslie
Ouh . dah memang ramai yg suka karok sekarang . hee ~

jasmine jaszlee said...

@Zana
mentor ? memang tak la . malu ~

jasmine jaszlee said...

@anamizu kaito
okehh . beres ~

Qyla said...

pergh. kompem suara awk merdu kan kan ?
jom karok same2 nak ? :PPPP

Gudluck :D

jempot singgah ke sini pulak.

sweet-smiles-sharing.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

Pendamba Mawar said...

bakat menyanyi.waw

jasmine jaszlee said...

@Pendamba Mawar
wuuu ~

jasmine jaszlee said...

@Qyla
ehh tak kisah . janji kau belanje .

Syieda™ said...

hai dear,
masuk la pertandingan.. nanti leh jadi juara ke.. haaa... @_@



jom ke blog syieda =.= http://lovestory313.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

NiaLidia. said...

banyak yang berbakat nyanyi ni , suara kita garau tak layak hahha

good luck tauu

jom komen NL punya bakat? heee xD
http://nialidia.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

DiDiE eLa said...

cool..rakam2 upload youtube..buleh jd retis..hee

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

jasmine jaszlee said...

@DiDiE eLa
wohooo rakam ? OMG !

jasmine jaszlee said...

@NiaLidia.
Thanks ~

jasmine jaszlee said...

@Syieda™
Pertandingan ? Okayy ~

fiQ'Ra said...

hebat ! bakat menyanyi.. insyaAllah boleh pergi lebih jauh.. boleh juga jadi lecture.. mana tahu :)

jasmine jaszlee said...

@fiQ'Ra
Yesss ! Aminnn .

zahidahwahid said...

bestnya pandai nyanyi....
akak pandai merapu je >.<
http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4417/

jasmine jaszlee said...

@zahidahwahid
merapu ? HAHAHAHA . okayy what !

 
Hak Cipta JasmineJaszlee|Copyright-2011|Protected